Nieuws November
14

Zaalhockey

Nieuws afbeelding We gaan weer de zaal in!

Vanaf 22 november gaan we (eindelijk) weer de zaal in en hanteren we het trainingsschema zaal (zie bijlage)! De TC was afgelopen week nog in afwachting van de laatste details van de zaalverhuurders. De veldtrainingen stoppen die week en de Technische Commissie gaat onderzoeken of er genoeg behoefte is aan inlooptrainingen in januari. 

De Technische Commissie is afhankelijk van de beschikbare beperkte zaaluren in de Waddenhal en de Trije. Daardoor zal het trainingsschema mogelijk niet overeenkomen met de trainingsdagen die het hockeyteam op het veld heeft. 

De trainers en coaches hebben op woensdagavond 17 november een uitleg over de zaal. Voor vragen over de zaal kunnen jullie naderhand bij hen terecht. 

In de zaal hanteert de hockeybond een ander limiet aan spelers dan op het veld, waardoor de TC ervoor heeft gekozen de meeste teams op te splitsen. In de zaal gaat het vaak om 1 training per week en 4 wedstrijddagen. Om dan spelers thuis te laten, zou erg zonde zijn. Hierover is met de coaches gecommuniceerd. Mochten er vragen zijn  hierover, raadpleeg dan eerst de coach. 
Omdat er in de zaal met kleinere teams wordt gespeeld, zijn we nog op zoek naar extra coaches. De teams zijn vanaf morgen zichtbaar in Lisa. 

Zaalhockey is een geweldig spel en is ontzettend goed voor de individuele ontwikkeling. Het hockeyspelletje gaat veel sneller, dus de handelingssnelheid van de spelers gaat omhoog. Ook zijn de ruimtes veel kleiner, wat de techniek bevordert.

De Technische Commissie is nog steeds op zoek naar één of twee vrijwilligers, die de zaalcommissie willen vertegenwoordigen. Taken waar u aan moet denken zijn het inschrijven van teams, het vastleggen van de zaalhuur, het contact onderhouden met de zaalbeheerders en het doorvoeren van de integratie van zaal- en veldhockey.

Bij vragen over dit bericht of interesse in de zaalcommissie kunt u ons mailen via [email protected].

P.s. Vergeet niet jouw zaalschoenen, zaalstick en handschoentje (verplicht vanaf de D's - ook aan te raden bij de E's) bij de zaaltrainingen. 
Bijlage
Hockeygear Link

Twitter

Hoofdsponsor