Nieuws Oktober
15

In memoriam Jeep Bulthuis

Op zondag 13 september overleed na een kortstondig ziekbed oud-speler en erelid Jeep Bulthuis.

Jeep werd in 1969, een jaar na de oprichting, als 10 jarige lid van de club en speelde daarna  jarenlang vanaf de jeugd uiteindelijk in het heren- en veteranenteam. 

In die jaren met een lichting goede hockeyers als Tom van der Kamp, Jelle Fröhlich, Martin de Raadt en Tjalling de Jong en veel op pad met zijn bijna onafscheidelijke (hockey)maatje Marco Jumelet tot diens overlijden in 1986 door een werkongeval in Afrika. 

Jeep was een stevige en gedegen verdediger met een relativerende kijk op de wedstrijd, na afloop met een biertje, genietend van het moment.

De hoogtijdagen van zijn sportieve carrière in de hockeyclub waren de seizoenen dat Harlingen door de bond vanwege de toch wel forse reistijden naar het oosten voor de competitie, besloot om de heren in te delen bij het gewest Noord-Holland en het team met vrouwen en vriendinnen, waaronder ook zijn Ardy de Afsluitdijk overtrok en na afloop Pizzeria Roma zondagavond en (soms -nacht ) als hun tweede clubkantine beschouwde. 

Nadat hij een opleiding tot tennistrainer had gevolgd, een sport waar hij naast voetbal ook goed in was,  kwam er wat minder tijd voor hockey, maar was hij in de beginperiode toch één van de steunpilaren van het in de 90er jaren opgerichte veteranenteam.

Dat team zou uiteindelijk de hockeyclub door de moeilijkste periode van haar bestaan leiden. 

Na zijn trainerscarrière in het tennis was hij als hockeyspeler niet meer actief en daardoor niet meer zoveel op de club zichtbaar, kwam wel bij zoon Zeb kijken, maar was nog dagelijks in de stad te zien als "bruggewipper” pendelend tussen de bruggen in de gemeente.

Mede door de naar hem vernoemde dug-out zullen de verhalen zijn herinnering levend houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Teamindelingen seizoen 2021-2022

Shop hier je HMHC kleding

Twitter

Hoofdsponsor

         

  

Vandaag jarig

Rolof Gijtenbeek