IMG_0683.JPG
Nieuws Oktober
17

Zaalnieuws

Nieuws afbeelding

Beste leden,

 

We zijn alweer bijna toe aan de eerste vakantie van het seizoen, de herfstvakantie. In de herfstvakantie vervallen alle trainingen. Gelukkig gaan we na een weekje snel weer verder met trainen en in de week van 18 november gaan we alweer de zaal in met z’n allen. Net als vorig jaar zullen in de eerste week de veld- en zaaltrainingen overlappen, omdat er nog een veldcompetitiewedstrijd is in het weekend van 23 en 24 november. Omdat de zaal al gehuurd is, wordt er verwacht dat de spelers in ieder geval naar hun zaaltraining gaan. De andere dag kunnen ze trainen op het veld. Houd de mail en LISA in de gaten voor meer informatie over het trainingsschema en de teamindelingen. Graag inventariseren we daarnaast of er behoefte is aan inlooptrainingen op het veld in de winter.

De TC is alweer een tijdje druk bezig om ervoor te zorgen dat iedereen weer lekker in de zaal kan hockeyen. Zo waren er afgelopen week onder andere gesprekken met coaches.
Check binnenkort of je nog goede zaalschoenen, een zaalstick en een hockeyhandschoen hebt. Zaalhockey is een geweldig spel en heeft een aantal belangrijke voordelen:

-Het is ontzettend goed voor de individuele ontwikkeling. Het hockeyspelletje gaat veel sneller, dus de handelingssnelheid van de spelers gaat omhoog. Ook zijn de ruimtes veel kleiner, wat de techniek bevordert.

-Het winterseizoen is ongeveer drie maanden, waarvan 1 keer per week wordt getraind en er ongeveer 4 wedstrijddagen zijn. De training en de wedstrijddagen zorgen voor meer synergie binnen de teams. Teams hoeven elkaar niet zo lang uit het oog te verliezen en er is genoeg tijd om elkaar zowel binnen als buiten het veld beter te leren kennen en veel over het spel te ontdekken.

-Ook voor de vereniging zijn er een aantal voordelen, zoals het effectief en wedstrijdgericht trainen door een grotere trainingsopkomst en daarmee de doorontwikkeling van zaalhockey.

Geef nog dit weekend aan de coach door als je om één of andere reden geen zaalhockey gaat spelen.

Omdat er in de zaal met kleinere teams wordt gespeeld, zijn we mogelijk nog op zoek naar extra coaches. Hier kunt u alvast rustig over nadenken.

De coachavond voor de zaal staat onder voorbehoud gepland op 22 november van 17.15 – 19.00 uur. We verzoeken coaches om naar de Waddenhal te komen met zaalschoenen en een zaalstick (van uw zoon of dochter wellicht).

De Technische Commissie is nog steeds op zoek naar één of twee vrijwilligers, die de zaalcommissie willen vertegenwoordigen. Taken waar u aan moet denken zijn het inschrijven van teams, het vastleggen van de zaalhuur, het contact onderhouden met de zaalbeheerders en het doorvoeren van de integratie van zaal- en veldhockey.

Bij vragen over dit bericht of interesse in de zaalcommissie kunt u ons mailen via [email protected].

 

Met vriendelijke groeten,

 

De Technische Commissie Harlingen

Shop hier je HMHC kleding

Twitter

Hoofdsponsor

         

  

Vandaag jarig

Sandra Gerritzen