IMG_0683.JPG
Nieuws November
13

Winternieuws - nieuws voor iedereen!

Nieuws afbeelding

Beste leden,

 

Dit bericht bevat belangrijke informatie – ook voor leden die niet de zaal in gaan.

 

Onderstaand kunt u de teamindelingen en het trainingsschema van het zaalseizoen vinden (de allerlaatste afmeldingen hebben we nog niet mee kunnen nemen – de afmelddatum was ruim verstreken). De teamindelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

-Rekening houdend met de regels van de bond (o.a. het maximaal aantal spelers per team).

-Voorafgaand aan de teamindelingen is met alle coaches gesproken. Zij hebben hun voorkeuren aangegeven. Met name de instandhouding van de teams was een belangrijk punt voor de coaches.

-De D’s en C’s zijn ingedeeld op leeftijd (eerstejaars- en tweedejaarsleeftijd). Een kleine uitzondering bij de D2, omdat we de jongens niet een D1/D12 team mochten plaatsen.

-De B1 en B12 zijn in dezelfde poule geplaatst, waardoor we gekozen hebben voor twee gelijkwaardige teams qua sterkte. Hierbij is gekeken naar posities en logistieke oogpunten. Om de aantallen in de B-categorie zo eerlijk mogelijk te houden, zijn er 4 speelsters uit B2 toegevoegd aan de twee teams uit B1. Verder zijn alle teams in stand gehouden.

-De A’s en senioren zijn in stand gehouden.

 

We hebben gemerkt dat vele spelers (en ouders) slechte ervaringen hebben gehad met zaalhockey in het verleden en dat vinden we vervelend te merken. Met name in een aantal teams zijn de afmeldingen extreem en dat is erg vervelend voor de spelers die zich in de steek gelaten voelen en met een minimaal aantal in de zaal moeten strijden. Dit kunnen we helaas niet meer terugnemen, maar we kunnen er wel met elkaar voor zorgen dat spelers het zaalhockey in het heden als leuk ervaren. Dit is dan ook het doel van de TC.

 

Daarnaast hebben we gemerkt dat vele spelers zaalhockey laten afhangen van de locatie van de training en de wedstrijden. Allereerst willen we laten weten dat we ontzettendblij zijn met onze extra uren in Franeker, zodat alle teams in ieder geval kunnen trainen. Daarnaast kunnen we uit ervaring melden dat met een goed rijschemaouders niet vaak hoeven te rijden. Dit valt ook te combineren met het team waarmee samen getraind wordt en met de trainer.

 

Op de afstanden van de uitwedstrijden hebben wij helaas weinig invloed. Deze worden ingedeeld door de hockeybond, die kijkt naar de beschikbaarheid van verschillende zalen. Het gaat vaak om ongeveer 4 wedstrijddagen in plaats van elke week een wedstrijd, zoals op het veld. Van deze wedstrijddagen kunnen we kleine teamuitjes maken. Zo leren de spelers elkaar beter kennen, kunnen ze andere wedstrijden analyseren, leren over de spelregels, gezamenlijk huiswerk maken, spelletjes spelen, lekkernijen meenemen, en noem maar op.

 

We hopen spelers, coaches en ouders weer enthousiast te maken over zaalhockey, omdat we mogelijk in de nabije toekomst zaal- en veldhockey gaan integreren wegens de vele voordelen van zaalhockey:

-Het is ontzettend goed voor de individuele ontwikkeling. Het hockeyspelletje gaat veel sneller, dus de handelingssnelheid van de spelers gaat omhoog. Ook zijn de ruimtes veel kleiner, wat de techniek bevordert.

-Het winterseizoen is ongeveer drie maanden, waarvan 1 keer per week wordt getraind en er ongeveer 4 wedstrijddagen zijn. De training en de wedstrijddagen zorgen voor meer synergie binnen de teams. Teams hoeven elkaar niet zo lang uit het oog te verliezen en er is genoeg tijd om elkaar zowel binnen als buiten het veld beter te leren kennen en veel over het spel te ontdekken.

-Ook voor de vereniging zijn er een aantal voordelen, zoals het effectief en wedstrijdgericht trainen door een grotere trainingsopkomst en daarmee de doorontwikkeling van zaalhockey.

 

Belangrijke informatie

De teams die nog coaches nodig hebben, zijn MD2, MC12, MB2 en Dames 1. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, dan horen we dat graag zo snel mogelijk!

 

De coachavond vindt plaats op vrijdag 22 november van 17.15 – 19.00 uur in sportkleding, met zaalschoenen, een zaalhockeystick en een zaalhandschoen. Mocht u hier niet aan kunnen komen, stuur dan even een mail naar [email protected].

Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in! De eerste trainingen vinden plaats in de week van 18 november. Echter hebben de teams dan ook nog veldtrainingen i.v.m. het laatste wedstrijdweekend. De trainingen zijn in die week als volgt (tijden en locatie volgens trainingsschema’s):

 

F-jeugd: woensdag in de zaal en vrijdag op het veld

E-jeugd: maandag in de zaal en vrijdag op het veld

MD1: woensdag in de zaal en vrijdag op het veld

MD2: maandag of woensdag in de zaal en vrijdag op het veld

MC1: maandag in de zaal en vrijdag op het veld

MC2: dinsdag op het veld en woensdag in de zaal

JC1: dinsdag op het veld en vrijdag in de zaal

MB1: dinsdag in de zaal en donderdag op het veld

MB2: dinsdag in de zaal en donderdag op het veld

MB3: woensdag in de zaal en vrijdag op het veld

JA1: maandag in de zaal en donderdag op het veld

Dames 1: maandag in de zaal en vrijdag op het veld

Dames 2: dinsdag in de zaal en vrijdag op het veld

Heren 1: alleen veldtrainingen

 

Mocht er belangstelling zijn voor inlooptrainingen op het veld in de winterstop, dan horen wij dat graag via [email protected]. Voor de Funkeys kijken we naar mogelijkheden om hen ook een paar keer kennis te laten maken met zaalhockey.

 

 

 

Bijlage

Shop hier je HMHC kleding

Twitter

Hoofdsponsor